'Dura Vermeer en Ploegam aan de slag met nevengeul Lent'

De Gelderlander vrijdag 29 juni 2012
 

377-ruimtevdwaal-vvl-oostZo komt de nevengeul bij Lent eruit te zien. Foto: DG


NIJMEGEN - De Nederlandse bouwcombinatie van Dura Vermeer Divisie Infra BV en Ploegam BV gaat zeer waarschijnlijk aan de slag met de dijkverlegging in Lent, de aanleg van een nevengeul in de Waal en bouw van twee bruggen naar het toekomstige eiland Veur-Lent.
De gemeente Nijmegen heeft dat werk deze week vooralsnog aan deze combinatie gegund. De rivierverruiming is een klus van maar liefst 351 miljoen euro.
De gemeente Nijmegen voert de regie over dit project, dat onderdeel is van het programma Ruimte voor de Rivier van het rijk. Den Haag zorgt ook voor de financiering. Formeel kunnen de andere zeven partijen en bedrijven (ook buitenlandse) die ingeschreven hadden op dit project, nog in beroep gaan tegen de beslissing van de gemeente. Medio juli wordt daarom pas definitief bekend of Dura Vermeer en Ploegam in Lent echt aan de slag mogen gaan. 

De ingreep bij Lent moet de regio straks droge voeten garanderen bij extreem hoogwater in de Waal. Vanaf 2013 wordt er gegraven aan de nevengeul, die 200 meter breed wordt. Het werk moet eind 2015, begin 2016 klaar zijn.