duurzaamNijmegen is in de race om de Duurzaamste Stad van Europa te worden in 2016. Op 23 juni presenteert Nijmegen zich aan de jury in Kopenhagen. Om de jury te overtuigen is het plan ontstaan van een duurzame estafette van Nijmegen naar Kopenhagen met allerlei duurzame en sportieve transportmiddelen. Dus: kanoën, roeien, fietsen, zwemmen, hardlopen, surfen, zeilen, skaten etc. De tocht is 700 kilometer. Met de estafette wordt de Nijmeegse presentatie symbolisch op usb-stick naar Kopenhagen gebracht – vergelijkbaar met de Olympische vlam. Ondertussen zijn, naast de watersporters ook fietsers, hardlopers en wandelaars aangesloten. Een eerste brainstormavond leverde het onderstaande voorlopige plan op:

 Vrijdag 20 juni in Nederland: - In de ochtend wandelen (door Vierdaagsebos) van Nijmegen tot Westervoort = 20 km. Middag en avond: roeien (Westervoort - Enschede) = 80 km

Zaterdag 21 juni in Duitsland: De hele dag fietsen van Enschede naar Puttgarden (= 450 km)Route duurzame estafette

Zondag 22 juni in Denemarken: De ochtend zeekajakken van Puttgarden naar Rodbyhavn (= 20 km). Middag en avond: rennen (evt fietsen) (=110 km) van Rodbyhavn naar Köge.

Maandag 23 juni in Denemarken: ochtend surfen, zeilen, kano en suppen = 20 km = 2 uur van Köge naar Kopenhagen haven. Aansluitend: kano en zwemmen in Nyhavn (laatse "gracht"in Kopenhagen)

We gaan dus:- (in deze volgorde): wandelen, roeien, fietsen, zeekajakken, rennen, surfen/zeilen/kano/sup, zwemmen, - overnachten (niet dag en nacht door)

Ondertussen is er al een groeiende website: www.duurzameestafette.nl (daar zie je ook het logo). Marianne van den Heuvel coördineert dit initiatief en is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.