Drachenboot juni 2013 9

Al zo’n 20 teams doen mee aan de drakenbootraces, bij het Grolsch Drakenbootfestival opzondag 2 september op de Spiegelwaal in Nijmegen. Maar er is nog plek: teams die ook willenmeedoen, hebben nog tot maandag 20 augustus de tijd om zich in te schrijven!

Het festival

Dit wordt de eerste editie van het festival, waarbij bedrijven, buurten en verenigingen uit Nijmegen enomgeving in een sportieve wedstrijd tegen elkaar gaan strijden om de titels. De Spiegelwaal is hetperfecte décor voor een drakenbootrace. Met een echte “tribune” om heerlijk in de zon naar despannende races op het water te kijken. Op de kade komen diverse foodtrucks met heerlijke hapjes,er is muziek een gezellige braderie en kinderen kunnen geschminkt worden en zich uitleven op despringkussens. Kortom: hét recept voor een heerlijk weekend!

Drakenbootvaren

Drakenbootvaren is niet moeilijk. Je hoeft geen ervaring te hebben, iedereen kan mee doen.Een drakenboot lijkt een beetje op een lange kano, van 12 meter lang en 1 meter breed, met eendrakenkop- en staart. Teams bestaan uit 17 man: 1 trommelaar en 16 peddelaars. De organisatiezorgt voor ervaren stuurmannen/vrouwen die de teams uitleg geven, begeleiden en die de bootbesturen. Er wordt gevaren over 250 meter. Vooral het gelijkmatig peddelen is belangrijk: wie goedsamenwerkt haalt sneller de finish: perfecte teambuilding!

Originaliteits Award

Naast een prijs voor het team met de snelste tijd, is er ook een originaliteits-prijs voor het team met demooiste outfit. Een jury beoordeelt de teams namelijk ook op hun looks, originaliteit, creativiteit enuitvoering. Ook dat maakt de drakenbootrace een geweldig spektakel om naar te kijken!

Aanmelden

Wil je ook meedoen met je bedrijf, buurt of vereniging? Op de website www.grolschdrakenbootfestival-nijmegen.nl is meer informatie en het aanmeldingsformulier te vinden.

Drachenboot juni 2013 25