De Zaak Yoran Fotografie 1074

Er komt een nieuw festival in Nijmegen! Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus vindt de eerste editie plaats van het Grolsch Drakenbootfestival, op de nieuwe Spiegelwaal. De Spiegelwaal is het perfecte décor voor een drakenbootrace. Met een echte “tribune” om heerlijk in de zon naar de spannende races op het water te kijken. Op de kade vind je mooie foodtrucks met heerlijke hapjes, een podium waar toffe bands spelen, een gezellige braderie en ook voor kinderen is er van alles te beleven. Kortom: hét recept voor een heerlijk weekend!

Zaterdag Bedrijvenrace, zondag buurten & verenigingen
Op zaterdag zijn er drakenbootraces voor Bedrijven uit Nijmegen en omgeving, op zondag zijn de buurten en verenigingen aan de beurt. Drakenbootvaren is niet moeilijk. Je hoeft geen ervaring te hebben, iedereen kan mee doen.

Een drakenboot lijkt een beetje op een lange kano, van 12 meter lang en 1 meter breed, met een drakenkop- en staart. Teams bestaan uit 17 man: 1 trommelaar en 16 peddelaars. De organisatie zorgt voor ervaren stuurmannen/vrouwen die de teams uitleg geven, begeleiden en die de boot besturen. Er wordt gevaren over 250 meter. Vooral het gelijkmatig peddelen is belangrijk: wie goed samenwerkt haalt sneller de finish: perfecte teambuilding!

Originaliteits Award
Naast leuke prijzen voor de teams met de snelste tijden, is er ook een originaliteits-prijs. Een jury beoordeelt de teams ook op hun looks. Elke dag wordt een team gekozen die er het meest ludiek, mooi of bijzonder uitziet.

Info & Aanmelden
Wil je ook meedoen met je bedrijf, buurt of vereniging? Op de website www.grolschdrakenbootfestival-nijmegen.nl is meer informatie en het aanmeldingsformulier te vinden.

Het festival is ook op zoek naar aanvulling van het programma. Wie interesse heeft om met een foodtruck, band of kinderactiviteit bij het Grolsch Drakenbootfestival te staan, kan zich ook via de website aanmelden.

Apeldoorn
De organisatie van het Grolsch Drakenbootfestival Nijmegen organiseert al 12 jaar het Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn. Daar is het inmiddels uitgegroeid tot het grootste evenement in Apeldoorn, met elk jaar meer dan 100 teams en ruim 80.000 bezoekers.

Het Grolsch Drakenbootfestival in Nijmegen wordt in augustus georganiseerd. Watersport Nijmegen nodigde de organisatie van het festival een paar maanden geleden uit om de lokatie te bezoeken en samen zijn de mogelijkheden onderzocht. Beiden waren meteen enthousiast, en Dragon Fun is de organisatie van het evenement gestart.