DSC 0269.NEFOp 1 januari vond de officiële Unox-nieuwjaarsduik plaats óp de Waalkade. Of beter gezegd: de nieuwjaarsplons. Iedereen was welkom om het nieuwe jaar fris en sportief te starten - dan wel als deelnemer of als supporter. Speciaal voor de Nieuwjaarsplons is een tijdelijk zwembad met water uit de Waal neergezet. De watertemperatuur was 9 graden. Dit jaar werd de Nieuwjaarsplons georganiseerd samen met de Vereniging Ondernemers Waalkade en is de Nieuwjaarsplons onderdeel van het meerdaagse evenement 'Winter aan de Waal'. In het voorprogramma een demmonstratie van de kanopoloërs van NKSV De Batavier!

DSC 0240.NEFMet het startschot van Jos Geutjes - kapitein van de Pannenkoekenboot en geboren en getogen op de Waalkade - plonsden de deelnemers het water in om daarmee 'de Oversteek'  te maken (net als de nieuwe brug) en hun welverdiende Unox-erwtensoep in ontvangst te nemen. Met prachtig weer, een gezellige sfeer, circa 100 duikers en heel veel supporters was het een geslaagde editie! De organisatie wil alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp. Wie weet tot volgend jaar? In ieder geval: de beste wensen voor 2014!

Fotoimpressie

DSC 0009.NEF DSC 0035.NEF DSC 0039.NEF DSC 0065.NEF

Kika: de nieuwjaarsplonzer van de dag!

P1010409Kika is uitgeroepen tot "Plonzer van de Dag". Ze heeft de hele middag gesmeekt of ze ook mee mocht doen... maar het mocht steeds niet. Haar vriendjes en vriendinnetjes waren al geweest... 2x zelfs, omdat de radio had gevraagd of ze speciaal voor de radio nog een keer wilden...maar Kika had weer niet mee mogen doen. En ondanks dat de Nieuwjaarsplons eigenlijk al voorbij was en de meesten waren omgekleed, heeft Kika nog één keer gesmeekt of ze mocht en is Kika alsnog gegaan - en zijn haar vriendinnetjes en vriendje zelfs voor de 3e keer mee geweest, het water in! De Unox-muts was dus uitermate verdiend (en natuurlijk heeft ze ook een Unox-oorkonde gekregen) en is Kika voor ons de plonzer van de dag! Op de bovenstaande foto is Kika de 2e van links!

DSC 0254.NEF DSC 0276.NEF DSC 0279.NEF DSC 0284.NEF
DSC 0291.NEF DSC 0295.NEF DSC 0300.NEF DSC 0056.NEF 

Videoimpressie