Ook een frisse en sportieve start van 2016!

Algemeen 32015 Unox Nieuwjaarduik LC pvNijmegen – Op 1 januari 2016 vindt weer een officiële Unox Nieuwjaarsplons voor Nijmegen en omgeving plaats. Het startsein zal klinken om 14.00 uur op de Waalkade in een – speciaal hiervoor neergezet - tijdelijk bad. De Nieuwjaarsplons is een samenwerking van Vereniging Ondernemers Waalkade en Watersport Nijmegen.

De dagen worden korter en de temperatuur daalt. Kortom: het einde van 2015 is in zicht. En dus ook het nieuwe jaar dat in Nijmegen ingeluid zal worden met een Nieuwjaarsplons. De Nieuwjaarsduik is een ware Hollandse traditie. In Scheveningen gaan jaarlijks zo'n 10.000 mensen het water in om het nieuwe jaar goed te beginnen. Dit jaar dus ook aan de Waalkade in Nijmegen. Jij kunt daar bij horen om zo het nieuwe jaar fris en sportief te starten! Wees er op tijd bij, er mogen maximaal 150 mensen meeplonsen. Deelname is gratis! Iedereen die deelneemt ontvangt een Unox-muts als herinnering.

Vijf jaar geleden was er een eerste Nieuwjaarsduik voor Nijmegen en omgeving in de Bisonbaai. Met een opkomst van ruim 100 deelnemers was het onverwacht een groot succes. Het jaar daarop is de Nieuwjaarsduik op het laatste moment afgelast naar aanleiding van het hoge water. Daarna hebben we  -in samenwerking met de ondernemers aan de Waalkade-  de volgende Nieuwjaarsplonzen georganiseerd. Het aantal deelnemers was iets meer dan honderd, maar het aantal toeschouwers overtrof onze verwachtingen! Ook dit jaar werken de Vereniging Ondernemers Waalkade en Watersport Nijmegen weer samen bij de organisatie van deze Nieuwjaarsplons.

De Ondernemers aan de Waalkade willen o.a. met deze Nieuwjaarsplons laten zien dat het goed toeven is aan de Waalkade. Er is voor ieder wat wils. Met regelmaat organiseren zij dan ook verschillende acties. Watersport Nijmegen komt op voor de belangen van de actieve water- en oeversport bij de aanleg van de nieuwe nevengeul en het nieuwe eiland dat daardoor ontstaat.

DSC 0240.NEF (Small)Het startschot voor de Nieuwjaarsplons klinkt precies om 14.00 uur; de inschrijving is vanaf 13.00 uur. Vanaf dat tijdstip krijgt u weer een demonstratie van het kanopoloteam van NKSV de Batavier en na de plons wordt er afgesloten met een demonstratie Stand Up Paddling door SUP&SURF Nijmegen: voorpret voor de Spiegelwaal dus!

 

 

Wees ruimschoots op tijd aanwezig in verband met inschrijving en omkleden. Deelname aan de Nieuwjaarsplons is gratis. Correcte zwemkleding is verplicht. Maak het u en ons makkelijk! Print het inschijfformulier uit en neem deze ingevuld mee.

Download hier het formulier

Voor groepen vallen er dit keer ook prijzen te winnen voor de meest originele verschijnlijk. Haal voor meer informatie hier de flyer op!

Flyer goepsdeelname

Nieuwjaarsduiken door heel het land

DSC 0254.NEF (Small)Op de eerste dag van het nieuwe jaar worden naar verwachting in totaal maar ruim 80 duiken in Nederland georganiseerd. Dankzij alle organisatoren van deze duiken kunnen ongeveer 35.000 duikhelden op zoveel plekken in het land te water gaan.

De Nieuwjaarsplons wordt georganiseerd door Vereniging Ondernemers Waalkade en stichting Watersport Nijmegen en mede mogelijk gemaakt door de  "plonsbad bouwer" De Beijer B.V. uit Kekerdom.

      Algemeen 32015 Unox Nieuwjaarduik LC pv logo waalkade  Single logo WSNLogo De Beijer