NRB-tinnsilver 8Een prachtige aluminium reddingseenheid Tinn-Silver 550 Rescue is sinds enkele maanden paraat bij de Nijmeegse Reddingsbrigade. De oudere reddingsvletten van de NationaleReddingsvloot waren aan vervanging toe. Tycho Schekermans van de Commissie VarendNRB-tinnsilver 9 Redden (Nijmeegse Reddingsbrigade) is het vaartuig persoonlijk gaan ophalen in IJmuiden. Hij is enthousiast over de keuze voor de Tinn-Silver 550 Rescue: "Deze rampenunit is uiterst betrouwbaar en nog stabieler. We kunnen zeven mensen vervoeren of twee brancards met slachtoffers. De instap en uitstap via de boeg van het vaartuig is makkelijker, evenals het uit het water halen van drenkelingen via de Multideur. Daarnaast is dit vaartuig veel sneller: de vletten kunnen 20 km/h en met deze hebben we al 45 km/h gehaald. Niet onbelangrijk als elke seconde telt." De nieuwe boot is ook nog veel beter bij golfslag (bijv. op de Waal!).

De neerklapbare brugmast is uitgerust met moderne navigatie- en communicatieapparatuur. De schipper staat centraal achter een besturingsconsole met windscherm. Het vaartuig wordt aangedreven door een 50 pk buitenboordmotor en is uitgerust met de officiële 'striping' en meerdere zwaailichten.  Tycho Schekermans is enthousiast over de vaareigenschappen: "Behalve sneller, is het aartuig ook goed manoeuvreerbaar en stabieler. Dat is echt belangrijk bij reddingsoperaties." De Tinn-Silver 550 Rescue is gebouwd uit 4mm zeewaterbestendig aluminium. De boot is over alles gemeten 6 meter lang en 2,15 meter breed. De diepgang is nog geen 25 centimeter.

NRB-tinnsilver 3        NRB-tinnsilver 12        NRB-tinnsilver 10       NRB-tinnsilver 11       

Watersport Nijmegen feliciteert de Nijmeegse Reddingsbrigade met de versterking van de reddingsvlet met deze mooie Tinn-Silver 550 Rescue!