Zeilboten van NSZV Loefbijter op de Spiegelwaal tijdens opening Rivierpark Nijmegen

Al dagen worden de weerberichten in de gaten gehouden, de studentenzeilvereniging De Loefbijter heeft zijn eigen boten en boten van het watersportverbond al klaar staan aan de andere kant van de Waal in de stad. Echter, de wind waarvan zeilers zo houden lijkt ons dwars te gaan zitten. ’s Ochtends vindt er een spoedoverleg plaats met de Gemeente Nijmegen en er wordt besloten in kleinere vorm toch het water op te gaan, met enkel en alleen de meest ervaren zeilers. Contact met de reddingsbrigade wordt alvast verzekerd. Er mag niks misgaan!

Maar dan, als we aan de waterkant een laatste inschatting proberen te maken, breekt het wolkendek en schijnt ons een heerlijke lentezon tegemoet. De KNMI heeft de windkracht overschat en de drie (in plaats van 13) bootjes van De Loefbijter gaan voorzichtig het water op.Meteen zijn we er allemaal zeker van: het is prachtig zeilweer! We zeilen vanaf de Spoorbrug tot verder dan de Oversteek: een prachtig zeilgebied. Een groot publiek zwaait ons vanaf de verschillende bruggen tegemoet. Wat moeten die mensen jaloers zijn geweest. Voor ons was het een prachtige dag, en we hebben genoten van het weer, de wind, maar vooral het nieuwe vaarwater. Moge het de Watersport Stichting Nijmegen, net als de Loefbijter vandaag, voor de wind gaan en laat er snel een watersportcentrum komen!

Zeiler op Spiegelwaal tijdens opening Rivierpark Nijmegen Zeilers van NSZV De Loefbijter aan oever Spiegelwaal ruimen op aan einde opening Rivierpark
Foto's: Henny van Roomen Fotografie