IMG 5037 kopie

Het wekkertje loopt vroeg af, om 10.00 uur werden wij verwacht (de Nijmeegse Reddingbrigade) om ons te melden op de Spiegelwaal. Maar eerst verzamelen bij ons botenhuis om de boten op te halen. Wij rijden richting Weurt om daar de boten te water te laten en varen dan richting de Spiegelwaal.

Zoals afgesproken melden wij ons keurig op tijd bij de organisatie op de kant en krijgen nog even de laatste instructies. Lunchpakketjes worden in ontvangst genomen en gaan dan richting de boten.

De activiteiten beginnen om 12.00 uur maar van ons wordt verwacht dat er geen boten in de Spiegelwaal komen die er niet mogen zijn. Er werden veel toeristische bootjes verwacht, die ook vanaf het water de opening wilden bijwonen. Dit om de watersporters van WSN de ruimte te geven die zij nodig hadden voor hun demo’s, wedstrijden en andere openingsactiviteiten.

De weersvoorspelling was zo slecht dat de recreatieve bootjes wegbleven. Veel wind en regen werd er verwacht, gelukkig is de regen weggebleven maar er stond tot aan de avond een flinke wind.

De watersporters van o.a. RV De Waal, Phocas, Aeolus, de Batavier en de Loefbijter waren volop aanwezig en genoten van hun sport. Met veel plezier lieten zij de in grote getale, ondanks de weersverwachting, aanwezige bezoekers zien wat hun verenigingen kunnen bieden.

Het zonnetje liet zich gelukkig ook nog zien waardoor het voor het publiek toch een genot was om de watersporters toe te schouwen.

IMG 4886 kopie

In het Bastion stonden standjes waar de watersportverenigingen zich konden presenteren. Ook was er gezorgd dat men hier een hapje en drankje kon krijgen. De hele middag is het hier gezellig druk geweest. Vanaf de linkse hoek in het Bastion, kijkende richting Lent, is er goed zicht over een groot deel van de Spiegelwaal. Dit zou voor onze vereniging een prima stek zijn om ons te settelen.

Rond half zes is het publiek weggetrokken van de mooie kades en bruggen en kunnen we in twee groepen even gaan eten. We blijven paraat op het water aangezien er toch nog publiek blijft hangen bij de in- uitlaten. Niet geheel ongevaarlijk, de stroming is er behoorlijk en niet zonder risico vooral als we zien dat er ouders met kinderen op de rotspartijen bij het water lopen.

Om acht uur wordt het al lekker druk aan de Lentse kant voor de lichtshow. Deze begint om half negen met een woordje van de burgemeester en er wordt een gedicht voorgelezen. Een twintig minuten durende lichtshow maakt de dag compleet. Jammer genoeg hebben wij vanaf het water niet veel hiervan meegekregen maar van horen zeggen was het mooi.

Om half tien zijn we weer richting Weurt gevaren om daar de boten weer op de kant te halen en terug te brengen naar het botenhuis. Rond elf uur konden ook wij huiswaarts keren. Het was een gezellige, leuke dag.

Er is door ons die dag nog hulp verleend aan een surfer die het zwaard verloren had. Deze hebben wij weer naar de kant gebracht. Ook een stuk boomstam die door iemand van het publiek in het water gegooid werd is eruit gehaald.

IMG 5044 1 kopie