opening spiegelwaal surf henny v roomen fotografie 01

Maanden vergadering. Ontelbare discussies op ALV's. Als bestuur nachten wakker liggen over een plan van eisen. De nevengeul komt niet aanwaaien, dat is zeker, maar ai ai ai, wat is het het waard. Op loopafstand van het centrum van Nijmegen werden we als vereniging voor de eerste keer begroet door het Bastion, een prachtige hal die in geheel zomerse strandstijl aangekleed was. De leden zagen de surfboards al hangen, de barbecues al liggen en de zeiltjes al vliegen.

Hier stonden we met onze surfsimulator het Nijmeegse publiek welkom te heten. En ze waren enthousiast, "wat knap dat jullie dat kunnen," passeerde de revue, maar vooral "dat heb ik vroeger ook gedaan," was een veelgehoorde uitspraak. De surfhype van de jaren 80 en 90 kwam weer naar boven, zowel aan de kant als in het bastion.

opening spiegelwaal algemeen henny v roomen fotografie 16 kopie

Want ook aan de kant was het een mooie aangelegenheid. Zeker in het begin van de dag, terwijl KNMI code geel had aangekondigd, konden we heerlijk van de wind genieten. Planerend onder de bruggen van de nevengeul door! Een betere opening hadden we niet kunnen wensen. Toch werd de zon warm onthaald en werd een uitstekende dag nog beter.

Namens de surfvereniging kan ik zeggen dat we erg blij zijn met de opening van de geul en dat we het als een hele fijn dag hebben ervaren.

Foto's: Henny van Roomen Fotografie