12916068 1058082104238161 890384757243273414 o
Foto: Nick van Dijk

De dag die we wisten dat zou komen. Allemachtig, wat hebben we lang uitgekeken naar dit historische moment! RV de Waal mag dan een ledental hebben dat richting de 175 gaat, tot nu toe moesten we het nog zonder water doen. Best lastig voor een roeivereniging.

De opening van de Spiegelwaal op 28 maart stond dan ook al lang met dikke letters in de agenda van menig actief De Waal-lid. Eindelijk roeien op het water waar vanaf dit jaar de boten van onze vereniging te vinden zullen zijn. Want onze vloot groeit net zo hard als ons ledental. Komt helemaal goed!

Maar komt het ook goed met het weer op deze Tweede Paasdag? In de week voorafgaand aan de grote dag worden de vooruitzichten alsmaar beroerder. 'Onstuimig' is nog de gunstigste verwachting. Het zal toch niet...?
Zondagavond is het bericht dat er gewoon geroeid gaat worden en we wel zien waar het schip strandt. Maandagochtend in alle vroegte zijn flink wat De Waalers dan ook al in touw om boten op te laden, te vervoeren en via de uitdagende heuvel bij het Bastion richting water te brengen.

opening spiegelwaal roeien henny v roomen fotografie 09

Een inspanning die de weergoden niet afstraffen. De wind is fors en het roeien moet aan het begin van de middag dan ook tijdelijk worden stilgelegd. Dat neemt niet weg dat we samen met een aantal Phocanen de eerste halen op de Spiegelwaal maken! De afstand is noodgedwongen flink ingekort en de wind maakt het roeien een spannende aangelegenheid, maar wat een feest om dit prachtige stuk water te mogen bevaren! We kunnen niet wachten totdat we definitief van start kunnen gaan in deze grandioze omgeving.

IMG 5189 kopie