Poster Traianus Regatta 2017

Zaterdag 28 oktober 2017 is het zover, dan organiseert N.S.R.V. Phocas de eerste editie van de Traianus Regatta. De Traianus Regatta is een roeiwedstrijd voor studenten -en burgerroeiverenigingen en zal na deze eerste editie jaarlijks terugkeren in het voorjaar.

Najaarsbokaal
De herfsteditie maakt dit jaar onderdeel uit van de najaarsbokaal, wat betekent dat de organisatie rekent op zo'n 70 deelnemende ploegen, meer dan 300 individuele deelnemers dus! Vanaf mei 2018 maakt de wedstrijd onderdeel uit van onder andere het ‘NOOC Onervaren C4+ Klassement’, vanaf dat moment rekent de organisatie op minstens 350 deelnemende ploegen met meer dan 1500 individuele deelnemers.

Wedstrijdverloop
De deelnemende ploegen leggen tijdens de wedstrijd twee onderdelen af. Als eerste starten ploegen twee om twee, twee kilometer die ze varen van de Oversteek naar de Verlengde Waalbrug waar ze finishen ter hoogte van het Bastion. In de tweede ronde starten ploegen met interval om en om één kilometer. Deze kilometer varen zij van de Verlengde Waalbrug, onder de Lentloper door, waar ze oversteken naar het Zuidelijke bruggat om dan weer ter hoogte van het Bastion te finishen, het is dus eigenlijk een 2x 500 meter met keerbrug!

Toeschouwers
Iedereen die belangstelling heeft, is zaterdag 28 oktober van harte welkom om gratis een kijkje te komen nemen, het beste zicht op de wedstrijd heb je vanaf de Lentse Warande! Ook de nodige catering aanwezig zal zijn.