Watersport Nijmegen is in 2011 opgericht door sportverenigingen, die actieve water- en oeversporten in en rond de Spiegelwaal willen bevorderen. Het gaat om sporten zoals roeien en kanoën,triatlon, windsurfen, beachsporten, zeilen en activiteiten van de Nijmeegse Reddingsbrigade. Er valt ook te denken aan skaten, suppen, duiken, zwemmen en schaatsen. Gezamenlijk nu zo'n 1400 actieve sporters met een potentieel van 2500 op termijn.

Organisatie

Watersport Nijmegen is een projectorganisatie. Naar mate het project vordert, wordt de organisatievorm aangepast aan taken en behoefte. Een projectorganisatie welke volledig wordt ingevuld door enthousiaste en deskundige mensen op vrijwillige basis. Maar vrijwilligheid betekent bepaald geen vrijblijvendheid. Op dit moment begint de kwartiermakers- en ondezoeksrol van WSN ten einde te lopen en breekt de ontwerp- en vergunningenfase aan. Daarna of zelfs eerder breekt de bouw- en inrichtingsfase aan.

De personele invulling gebeurt met name door mensen uit de deelnemende verenigingen en partners. We streven tevens naar een verdere versterking (m.n. op bestuurlijk niveau) vanuit het bedrijfsleven, politiek en vanuit de Nijmeegse evenementenorganisaties.

Stichtingbestuur

De stichting geeft de rechtspersoon Watersport Nijmegen gestalte. Het bestuur houdt zich   -ondersteund door de projectleider-   bezig met de voorwaardenscheppende taken zoals: structuur, overeenkomsten, bestemmingsplan, bestuurlijk overleg, financiën, verwerving fondsen etc. Het formele takenpakket is weergegeven in de statuten en zal naar behoefte in een huishoudelijk reglement worden uitgewerkt. Op termijn hopen we dit bestuur verder uit te breiden met leden uit het bedrijfsleven, politiek en evenementenbranche.

Waalbrug03

Het bestuur bestaat uit:

- Rob Cuppen, voorzitter

- Raymond Gelsing, penningmeester

- Pieter Tromp, bestuurslid

 

en wordt ondersteund en geadviseerd door

Hans Platenburg, projectleider Watersport Nijmegen

Henny van Roomen, webmaster & social media

Klik hier om meer te lezen over de bestuursleden.